2 portioner
Det skal du bruge:
• 300-400 gram andelår
• Andefedt
Alternativt: Confit de Canard på dåse.
Fremgangsmåde
Andelårene lægges i en bradepande og tildækkes med andefedt. Herefter steges lårene i ovnen i 11 timer på 80-90˚ C. Ja du hørte rigtigt, 11 timer! Det kan derfor være en god idé at starte dagen før.
Alternativt: Varm Confit de Carnaden op efter anvisning på dåsen.
Når lårene er færdige, tages de ud af fedtet med en hulske. Herefter køles de ned, til de er til at arbejde med. Pil skindet af kødet og pil kødet af knoglerne. Gem evt. Skindet kan steges og laves til flæsk, det giver et dejligt sprødt touch til din Duck n Fries.
Når kødet er frasorteret, kan magien begynde. Stik nallerne i kødet og giv det en god omgang massage. Det er smart at bruge en skål. Klem kødet mellem hænderne til det er helt trævlet. Når du er tilfreds med findelingen tilsættes en god sjat andefedt fra confiteringen. Massér det godt. Nu har du hvad der på fransk hedder en rillette.
Køl rilletten ned i en lufttæt beholder eller sautér i andefedt med det samme. Tilsæt kun en smule salt og peber og bum - Pulled duck á la Duck n Fries. Bon Appétit!
2 portioner
Det skal du bruge:
• 300-400 gram andelår
• Andefedt
Alternativt: Confit de Canard på dåse.
Øldej til panering:
• 2 dL Maltekstrakt (øl er også fint, og hvis du ikke har direkte adgang til bygmalt af forskellige typer, er det helt klart det bedste valg)
• 4 dL vand
• 1 spsk. Cayennepeber
• 1 spsk. Spidskommen
• 2 spsk. Salt og peber
• Økologisk hvedemel, nok til at lave en mellemtyk pandekagedej
Fremgangsmåde
Andelårene lægges i en bradepande og tildækkes med andefedt. Herefter steges lårene i ovnen i 11 timer på 80-90˚ C. Ja du hørte rigtigt, 11 timer! Det kan derfor være en god idé at starte dagen før.
Alternativt: Varm Confit de Carnaden op efter anvisning på dåsen.
Når lårene er færdige, tages de ud af fedtet med en hulske. Herefter køles de ned, til de er til at arbejde med. Pil skindet af og køl kødet ned til det er fast, og ikke falder så nemt af benet.
Nu skal øldejen laves.
Bland vandet og maltektrakten med de tørre krydderier og tilsæt hvedemelet til du har den ønskede konsistens.
Vend dine andelår i dejen og lad dem dryppe lidt af før de vendes i økologisk rasp. Når de er paneret anbefaler vi at du køler dem ned, så dejen rigtigt kan sætte sig.
Inden servering steges andelårene ved 175˚C i frituren, men i tilfælde af at du ikke har sådan et fint køkkenredskab, kan du altid pandestege med rigelige mængder rapsolie. Husk på at kødet allerede er tilberedt, den sidste opvarmning er for at gøre det sprødt, varmt og lækkert. Bon Appétit!
2 portioner
Det skal du bruge:
• Bagekartofler
• Andefedt
Alternativt: Fritureolie
Fremgangsmåde
Først og fremmest skal du have fat i bagekartofler af den højeste kvalitet. Vi får alle vores økologiske kartofler fra Morten på Syrengården. Det er en af hemmelighederne bag vores gode smag.
Vask dine kartofler godt. Ligesom dine hænder i disse Corona-tider.
Skær kartoflerne i gode, tykke stænger og læg dem i koldt vand i 30 minutter.
Varm en stor gryde med vand op til 80˚C. Smid kartoffelstængerne i vandet og lad dem tilberede i ca. 20 minutter til de er mere eller mindre færdige. Mærk gerne efter om de er bøjelige. Hvis de føles lidt slatne er du på rette spor!
Brug en hulske til at tage dine pommes op af det varme vand og placér dem i iskoldt vand.
Efter nedkøling skal dine pommes steges i andefedt, som vi gør hos Duck n Fries, eller i den bedste fritureolie du kan finde.
Steg dine pommes ved 130˚C i 20 minutter, eller til de har fået en lettere rynket overflade.
Køl dine fritter ned på en flad bradepande og pak dem i poser når de er kølet ned.
Nu er du klar til den sidste tilberedelse. Hvis du ikke har en frituregryde, kan du bruge en almindelig gryde med rigelige mængder olie. Resultatet bliver måske en smule anderledes, men det kan man bare kalde kunstnerisk frihed.
Inden servering steges pomfritterne ved 175˚C i 3-4 minutter og saltes godt bagefter.
Du kan spise dem som de er, lægge noget pulled duck på toppen, eller lave en klat hjemmelavet dip og noget garniture og lægge på din tallerken. Hvis alt dette virker som urimeligt meget arbejde, kan du selvfølgelig også ringe ned til os og bestille din mad. Den kan nemlig være klar på 5 minutter!
Har du lyst til at prøve at lave dine egene fries? Så se med i videoen herunder, hvor Benjamin viser hvordan man gør.